Beleidszaken

Contactpersoon: Judy Koopman, tel. (0321) 31 49 51 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij Onder Dak zijn wij niet alleen allemaal vrijwilliger. Wij zijn ook allemaal inwoner van onze mooie gemeente Dronten.
Daarom spannen wij ons graag in om deze gemeente zo fijn mogelijk te houden voor álle mensen met en zonder allerlei beperkingen.
Dit doen wij bijvoorbeeld via leuke bezigheden van onze werkgroepen.

Maar leuke activiteiten zijn alleen mogelijk als je daar ook de mogelijkheden en het geld voor hebt.
Daarvoor moeten er voldoende plekken zijn waar je toegankelijke ruimtes hebt voor activiteiten.

Verder moet je er ook kunnen komen met behulp van hulpmiddelen.
En denk daarbij heel ruim aan oriëntatiemogelijkheden voor blinden en slechtzienden in gebouwen, aan doelmatige rolstoelen en scootmobielen en op- en afritten die je daarbij ook daadwerkelijk kunt gebruiken.
Denk verder aan voldoende gehandicaptenparkeerplaatsen (met op- en afritten om er te komen), toegankelijke stemlokalen, bruikbare loketten waar je met je scootmobiel, rolstoel of hulphond ook genoeg privacy hebt om zaken te kunnen bespreken, die niet iedereen aangaan.

Dit soort zaken worden vaak geregeld via beleid bij de gemeente.
Die stellen regels op waar iedereen zich aan moet houden.
Daarbij laten zij zich leiden door landelijke wetten en regels, maar als het gunstig is voor de inwoners kan en mag daar vaak van afgeweken worden.

Onder Dak heeft daarom met enige regelmaat contact met beleidsmedewerkers en uitvoerenden binnen de gemeente en indien nodig, met wethouders.
Daarnaast denken wij mee over nieuwe regels (verordeningen en beleidsregels).
Dit laatste doen wij via zitting in de Cliëntenraad van de gemeente Dronten.